Клезмерська музика лунатиме у Львові

П'ятниця, 12 травня 2017, 11:09
У місті відбудеться популярний фестиваль єврейської культури.
Клезмерська музика лунатиме у Львові

15 травня — 4 червня львів’яни та гості міста зможуть стати свідками фестивалю «LvivKlezFest-2017» .

Подія триватиме три тижні, на цей час заплановано більше 20 культурних заходів у різних куточках міста, за участі музикантів із десяти країн світу.

Початок фестивалю припадає на 15 травня: у цей день Львівський історичний музей представить виставку «Раритети єврейської спадщини» і відбудеться святковий концерт у Італійському дворику. Спеціальним гостем стане Оркестр єврейської музики під керівництвом Лева Фельдмана з м. Чернівці.

Родзинками події стануть унікальні виставки “Гебрейський світ” (у Львівській національній галереї мистецтв) і фотовиставка «Євреї, котрі прославили Львів», яку виставлять просто неба на Просторі 3-х синагог (пл. Арсенальна, 5).

Зі знакових подій — концерт-молитва 2 червня, приурочена пам’яті євреїв Львова.

Тематичні концерти відбудуться також у Першому театрі, Львівській національній музичній академії ім. Лисенка. Учасники фестивалю організують музичні та танцювальний воркшопи, відбудеться вистава «Напередодні темряви» (за Бертольдом Брехтом) львівського аматорського театру «Дебют» і дитяче свято «Цигеле-мигеле».

Для охочих відбудеться п’ять пішохідних екскурсій, а на завершення «LvivKlezFest-2017» потішить відвідувачів гала-концертом «Мазл Тов!» (4 червня, пл. Ринок).

Довідково:
Клезмерська музика – це традиційна музика східноєвропейських євреїв. Це танцювальна музика, музика радості, щастя, під яку святкували єврейські, українські, циганські, молдавські та румунські весілля. 

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments