До Дня Матері у Львові обіцяють виплатити по 500 гривень соціально незахищеним матерям

П'ятниця, 12 травня 2017, 10:44
На одноразову допомогу можуть розраховувати неповнолітні мами та матері-одиночки, а також батьки загиблих бійців АТО.
До Дня Матері у Львові обіцяють виплатити по 500 гривень соціально незахищеним матерям

З нагоди Дня Матері, міське управління соціального захисту пообіцяло виплатити одноразову матеріальну допомогу матерям дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів та неповнолітнім матерям. Уперше таку допомогу до Дня Матері виплатять матерям і батькам загиблих бійців АТО. 

Відповідно до розпорядження міського голови Львова, 250 матерів дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, а також неповнолітні матері, які зареєстровані у Львові та перебувають на обліку у відділах соціального захисту, отримають по 500 гривень. На ці потреби у міському бюджеті передбачено кошти в сумі 128 тис. грн.

Окрім цього, до Дня Матері та Дня Батька, батьки осіб, які загинули (пропали безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції – мешканців м. Львова, виплачуватимуть одноразову матеріальну допомогу у розмірі 5 тис. грн. 

Цю допомогу отримають і батько, і матір. Також дія ухвали розповсюджується і на тих батьків, які не є мешканцями міста Львова, але їх сини були зареєстровані у Львові.

Щоб отримати цю допомогу, кожному з батьків необхідно до 1 червня подати певний пакет документів до Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій. 

Довідка
День Матері – Міжнародне свято. В Україні відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня. Вперше встановлене офіційно Конгресом США у 1914 році. 

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

 

comments powered by HyperComments