На Львівщині зросла захворюваність на ентеровірусну інфекцію

П'ятниця, 12 травня 2017, 09:53
Порівняно з минулим роком, захворюваність серед дітей зросла на 23%.
На Львівщині зросла захворюваність на ентеровірусну інфекцію

ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» застерігає, що хворіють на цю недугу, в основному, діти і молодь. Більшість ентеровірусів, які містять РНК, є патогенними для людини.

Для ентеровірусної інфекції характерні гарячкові стани, шлунково-кишкові розлади, ураження легень, нирок. 

Проявляється хвороба наступними симптомами: можливі серозні виділення з носа, кашель, підвищення температури тіла, почервоніння слизових оболонок.

У Львівській області показники захворюваності на ентеровірусну інфекцію за І квартал 2017 року – на рівні минулорічних показників: зареєстровано 58 випадків (інт.пок. 2,30) проти 53 (інт.пок. 2,10) за аналогічний період минулого року, проте захворюваність серед дітей зросла на 23%: зареєстровано 48 випадків (інт. пок. 9,92) проти 39 (інт. пок. 8,13).

Джерелом інфекції можуть бути як хворі люди, так і вірусоносії. Розповсюдженню ентеровірусних захворювань сприяють: недотримання правил особистої гігієни, міграційні процеси, низький соціальний рівень життя, незадовільний санітарно-гігієнічний стан територій і житла.

Щоб запобігти інфікуванню ентеровірусною інфекцією, необхідно:

  • ретельно мити руки гарячою водою з милом, особливо перед прийомом їжі, після відвідування громадських місць, туалету;
  • своєчасно міняти постіль, рушники, стежити за чистотою одягу;
  • робити регулярне вологе прибирання та провітрювання приміщень;
  • мити кухонний посуд гарячою водою з використанням миючих засобів;
  • використовувати окремий інвентар (ножі, дошки) для сирих і готових продуктів;
  • купатись винятково у відведених для цього місцях, 
  • вживати лише свіжі продукти харчування, 
  • пити кип’ячену або бутильовану воду.

 

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments