Львівська ОДА завершує другий етап конкурсу з будівництва сміттєпереробного заводу

Олег Довганик  |  Середа, 10 травня 2017, 09:24
З 10 до 20 травня у області відкриють і опрацюють три пропозиції техніко-економічного обґрунтування будівництва та експлуатації комплексів утилізації твердих побутових відходів
Львівська ОДА завершує другий етап конкурсу з будівництва сміттєпереробного заводу

Сьогодні, 10 травня, на Львівщині завершується другий етап конкурсу з будівництва сміттєпереробного заводу.

Другий етап конкурсу з вибору інвесторів для будівництва та експлуатації комплексів утилізації твердих побутових відходів (ТПВ) у Львівській області стартував у області 10 березня.

Як повідомляла прес-служба ЛОДА, до участі запрошено три компанії:

Інвестиційно-екологічну компанію "ІЕК" (ділянка у с.Бронниці, Дрогобицький район);

ТзОВ "Глассворк технолоджі";

ТзОВ "Вейст Менеджмент Системс" (ділянка Роздільського ДГХП "Сірка", Миколаївський район).

На другому етапі цим компаніям запропоновано розробити техніко-економічне обґрунтування будівництва та експлуатації комплексів утилізації твердих побутових відходів (ТПВ) у Львівській області.

Нагадаємо, 10 грудня 2016 року Львівська ОДА оголосила про початок відкритого конкурсу щодо вибору інвестора для будівництва та експлуатації комплексу з утилізації (перероблення) твердих побутових відходів на території області.

Для цього було опрацьовано 3 земельні ділянки під розміщення комплексу з утилізації ТПВ, зокрема в Яворівському, Миколаївському та Дрогобицькому районі.

Пізніше земельну ділянку у Яворівському районі, зважаючи на звернення міського голови Львова, відповідним розпорядженням голови ЛОДА передано ЛКП "Збиранка".

15 лютого у Львівській ОДА відбулось публічне розкриття конкурсних пропозицій щодо вибору інвестора для будівництва та експлуатації комплексу з утилізації (перероблення) твердих побутових відходів.

Із 6-ти пропозицій, що були подані на земельні ділянки у Миколаївському та Дрогобицькому районах, лише 3 отримали схвальну оцінку членів конкурсної комісії. Це пропозиції інвестиційно-екологічної компанії "ІЕК" (ділянка у Дрогобицькому районі), ТОВ "Глассворк технолоджі" (ділянка у Миколаївському районі) і ТОВ "Вейст Менеджмент Системс"(ділянка у Миколаївському районі). Документи, подані цими потенційними інвесторами, пройдуть попередню оцінку для подальшої участі у другому етапі конкурсу на будівництво сміттєпереробного заводу.

Через невідповідність вимогам подачі конкурсної документації комісія не допустила до подальшого оцінювання пропозицій ТОВ "Інтернешинал трейдинг" (ділянка у Миколаївському районі) і ПП "Гігаджоуль" (ділянки у Миколаївському та Дрогобицькому районах).

За словами заступника голови ЛОДА Ірини Гримак, за результатами оцінки поданих пропозицій, до 1 березня із трьох інвесторів комісія має обрати тих, які увійдуть у другий етап конкурсу. "Після цього упродовж 10 днів учасники отримають детальну конкурсну документацію для участі у другому турі. Кінцевий термін подання заяв другого туру (пропозицій учасників конкурсу) – 10 травня", - наголосила вона.

На подальших засіданнях від 10 до 20 травня відкриють і опрацюють пропозиції, отримані до другого туру.

Варто зазначити, що до складу комісії під головуванням заступника голови ЛОДА Ірини Гримак та співголовуванням заступника голови обласної ради Володимира Гірняка увійшли провідні експерти, науковці, громадські активісти, представники екологічної інспекції області, Львівської міської влади, депутатського корпусу обласної та Львівської міської ради.

Загалом до комісії увійшло 27 осіб.

comments powered by HyperComments