На Золочівщині запрацювали нові потужності
Нещодавно, у с. Поляни на Золочівщині з’явилось підприємство, яке за традиційними рецептами виготовляє м’які та напівтверді сорти сиру.
Щоденно підприємство переробляє 3000 літрів молока, яке здебільшого отримує з власної ферми у Полянах та частково (на 20%) із селянських господарств району.
За добу тут виготовляють 306 кілограмів сиру. У цеху працевлаштовано п’ятеро місцевих мешканців, усього на заводі працює 39 осіб.
“Частину молока закуповують в індивідуальних сільських господарствах, що дозволяє розвиватись дрібному бізнесу безпосередньо на селі. А ще тут зберігають кулінарні традиції, які характерні саме для Західної України”, - підкреслив у ході урочистого відкриття сирзаводу перший заступник голови Львівської ОДА, Ростислав Замлинський.
Згодом на підприємстві планують зайнятись виготовленням твердих сирів “голландської” групи. Аби здійснити задумане, група львівських фахівців набиратиметься досвіду у Нідерландах.
Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.