Виконання «сміттєвого» меморандуму залежить від активності дій міських чиновників, – Веремчук

П'ятниця, 5 травня 2017, 11:38
Голови міст-підписантів Меморандуму мають почати активну роботу для укладання угод про вивіз сміття зі Львова.
Виконання «сміттєвого» меморандуму залежить від активності дій міських чиновників, – Веремчук

“У Меморандумі є пункт, де чітко прописано, що саме Львів, його виконавчі органи влади, укладають із відповідним містом-підписантом документу договір на прийом сміття. Також це треба зробити із комунальними підприємствами, які обслуговують полігон. Тож зараз має бути дуже активна діяльність саме міських чиновників”, - заявив керівник фракції “Народний контроль” у ЛМР, Валерій Веремчук.

На думку посадовця, слід спілкуватися з людьми про їхні потреби та можливості, розповідати, що кошти для міст передбачені (Львів уже виділив 20 млн першого траншу, область – 15), відвідувати засідання відповідних рад.

Посадовець наголосив, що і часу і коштів обмаль та згадав, що за перший квартал 2017 року КП «Львівспецкомнутранс» витратив 95 мільйонів гривень на вивезення сміття у інші області.

“Міський голова влітку 2016-го дав публічну обіцянку за три роки вирішити проблему. Рік уже минув намарно. Тож у ці два роки, поки діятиме Меморанду, треба нарешті зосередитися на стратегічному моменті – будівництві сміттєпереробного комплексу”, - підкреслив Веремчук.

Голова фракції також закликав місто оголосити інвестиційний конкурс для відбору технологій переробки сміття.

Нагадаємо, сміттєвоз для Червонограда обійшовся у 1,7 мільйона.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

 

comments powered by HyperComments