Газові мережі повернуть громадам Львівщини?

П'ятниця, 5 травня 2017, 11:13
Фракція “УКРОП” у Львівській облраді зареєструвала відповідний проект рішення.
Газові мережі повернуть громадам Львівщини?

У Львівській обласній раді зареєстрували проект «Про повернення газових мереж територіальним громадам Львівської області», який дозволить перевести розподільчі газові мережі у комунальну власність. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу “УКРОПу”.

За словами голови фракції Петра Жукровського, щоб реалізувати ініціативу, потрібен час на інвентаризацію майна та управлінські рішення від органів місцевого самоврядування. Також слід зробити експертну оцінку газових мереж і передати їх в оренду на конкурентних засадах.

“Майно, яке в різні роки поповнювало єдиний скелет системи газопостачання не працює на користь громади. Зараз доцільним є повернення газових мереж у власність громад для реалізації самоврядних повноважень щодо розпорядження об’єктами комунальної власності з метою ефективного їх використання в інтересах мешканців населених пунктів, захисту інтересів громад, а також задля недопущення необґрунтованого та безпідставного безоплатного використання цього майна”, - вважають ініціатори проекту.

Свої заяви у фракції підкріплюють статтями 7, 140-146 Конституції України, ст.ст. 26, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про передачу державного та комунального майна», Законом України «Про оренду державного та комунального майна».

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments