На Львівщині викрили крадіїв нафтопродуктів

Четвер, 4 травня 2017, 12:28
Організована група завдала збитків на 1,3 мільйона гривень.
На Львівщині викрили крадіїв нафтопродуктів

Нещодавно правоохоронці Львівщини викрили шістьох зловмисників, які об’єдналися заради  крадіжки нафтосировини із нафтопроводу. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на ГУ НП у Львівській області.

За інформацією поліцейських та військової прокуратури, біля с. Іванівка на Рівненщині зловмисники облаштували нелегальну врізку у магістральний нафтопродуктопровід, звідки відкачували сирець.

Від нафтопроводу зловмисники спромоглися прокласти на глибині у півметра замаскований відвід, який тягнувся на відстань майже чотирьох кілометрів до ангару місцевої селянської спілки.

ангар

Нафтосировину перекачували у цистерни, вмонтовані у кузови вантажівок типу ДАФ і МАН. Під час чергової оборудки, правоохоронці затримали такі автомобілі та частину зловмисників.

Інші особи, причетні до діяльності організованої групи, переховувались на Полтавщині, де їх затримали оперативники.

Загалом зловмисникам вдалось викрасти та перепродати 100 тонн викрадених нафтопродуктів, що завдало збитків на 1 мільйон 300 тисяч гривень.

За фактами крадіжки (ч.5 ст.185) і пошкодження об’єктів магістральних нафтопродуктопроводів (ч.2 ст.292 ККУ), складено обвинувальний акт на зловмисників та скеровано до суду. 

Максимальне покарання, яке загрожує крадіям — від 7 до 12 років за ґратами із конфіскацією майна.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments