Правоохоронці Львівщини розшукують ініціаторів “ігор смерті” у соцмережах

Середа, 3 травня 2017, 14:36
Від початку року органами поліції отримано 27 повідомлень про участь дітей у таких спільнотах.
Правоохоронці Львівщини розшукують ініціаторів “ігор смерті” у соцмережах

Попри те, що у Львівській області не зафіксовано випадків самогубств дітей через смертельні ігри, правоохоронці та відповідальні служби провели спільну нараду щодо протидії та розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із участю неповнолітніх у так званих «групах смерті». Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Зокрема, представники ГУ НП у Львівській області, відділу протидії кіберзлочинності у Львівській області, Служби у справах дітей, Департаменту освіти і науки Львівської ОДА та Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розглядатимуть усі випадки залишення дітьми своїх домівок, обставини ДТП за участю дітей та ін.

Основна мета заходів — встановлення ініціаторів ігор «Зникни на 24 години», «Перебіжи дорогу» тощо та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Працівники правоохоронних органів закликають батьків та опікунів неповнолітніх належно виконувати свої обов’язки та у разі наявності інформації про участь дітей у соціальних мережах у так званих «групах смерті», невідкладно звертатись за телефонами:

  • до поліції - «102», 
  • відділу протидії кіберзлочинності у Львівській області - (0322) 58-64-29, 
  • служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації - (0322) 35-44-56, 
  • цілодобовий телефон «гарячої лінії» прокуратури області - (0322) 35-83-80.

Більше новин із життя Львівщини читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments