Художник із Львівщини пішки йде на Донбас

Вівторок, 2 травня 2017, 10:54
Вова Воротньов започаткував новий проект.
Художник із Львівщини пішки йде на Донбас

Упродовж 28 квітня -  28 травня художник здійснить унікальний проект: принесе вуглину від рідного Червонограда до Лисичанська. Долати відстань збирається пішки. Про це повідомляє «Справжня Варта» із посиланням на Музейний простір.

Художнім проектом  ЗА/С ХІД, Воротньов має на меті показати єдність країни через об’єктивну схожість між промисловими районами -  західноукраїнським Львівсько-Волинським кам'яновугільним басейном та східноукраїнським Донбасом. 

Митець приймає своєрідний виклик фізичного зусилля, пропускаючи через себе тяглість реального та буквально проживаючи близкість і віддаленість двох українських шахтарських осередків. Автор позиціонує свій проект, як сучасне краєзнавство.

Вуглина, яку він принесе з Червонограда до Лисичанська буде передана у місцевий краєзнавчий музей.

Прослідкувати за проектом можна за хештегом #засхід #zasxid у соціальних мережах Instagram та Facebook,  де митець публікуватиме подорожні нотатки. 

Довідка:
Володимир Воротньов – художник, який надає перевагу дослідженню сучасного мистецтва, графіті, стріт-арту. Надає перевагу мистецтву за межами інституцій,експериментує, надихається ідеями фланерства (flâneur - “гуляючий” з фр.) про які писали у 19 сторіччі Едґар По (“Людина натовпу) та Шарль Бодлер (“Художник сучасного життя”), перетворивши його на свою філософію.

Більше новин Західної України читайте на «Справжній Варті». 

 

comments powered by HyperComments