У Перемишлі вшанували жертв операції “Вісла”

Понеділок, 1 травня 2017, 10:22
Делегація з Львівщини взяла участь у пам’ятних заходах у Польщі.
У Перемишлі вшанували жертв операції “Вісла”

Днями у Перемишлі згадали постраждалих внаслідок трагічних подій у ході виконання операції “Вісла” українців із Лемківщини, Холмщини, Надсяння та Підляшшя.

Спершу відбулось Богослужіння у греко-католицькому соборі св.Івана Хрестителя за жертвами моторошних подій минулого століття. 

Також у Кафедральному греко-католицькому соборі відбувся концерт пам’яті жертв операції "Вісла" за участі польських гуртів.

Окрім цього, відбувся ІІІ Конгрес українців Польщі, у якому взяли участь представники Львівської ОДА, очільник ЛОДА Олег Синютка та перший заступник голови Львівської облради Андрій Білоус.

На заході обговорили українську спадщину, яка лишилась у прикордонних зонах, стратегії на найближче майбутнє та вплив операції "Вісла" на українську культуру в Польщі.

«Вшанування жертв операції "Вісла" – це данина пам’яті тим, кого вигнали із рідних домівок, а також невинно вбитих. З іншого боку – це засудження засудження комуністичного, тоталітарного режиму, який причинився до етнічної чистки українців» - зазначив під час виступу очільник Львівської ОДА, Олег Синютка.

Одночасно, аналогічні заходи відбулися у польських містах Елк, Явожно та Хшанув.

Нагадаємо, на Львівщині молодь ознайомлюють із культурою бойків, лемків та надсянців.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments