Як у Львові відбувся україно-турецький бізнес-форум

Максим Бурич  |  П'ятниця, 28 квітня 2017, 20:51
Вже 11-12 травня у Стамбулі представники з України будуть продовжувати українсько-турецький діалог у рамках офіційного візиту
Як у Львові відбувся україно-турецький бізнес-форум

У Львові пройшов українсько-турецький бізнес-форум, участь у якому зокрема взяв перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів.

Про це пише Справжня варта.

«Сьогодні, більш як 150 учасників Турецького форуму це підтвердження покращення інвестиційного клімату в Україні та результат роботи», - заявив Степан Кубів.

В рамках проведення бізнес-форуму, представники влади та гості з Туреччини обговорили подальше інвестування та найкращі сфери для вливання грошей. Під час обговорення теми інвестицій торкнулись проектів у сферах промисловості, енергетиці та  агропромисловості.

За словами Кубіва, на сьогоднішній день Львів та область значно підвищили інвестиційний клімат, а Турецький форум тому підтвердження. Макростабілізаційні показники області та країни в цілому зросли.

«Туреччина для нас є стратегічним партнером. Вона підтвердила порозуміння у товарообороті, експортно-імпортних операцій. Наразі Туреччина інвестувала в Україну біля 300 мільйонів. Сьогоднішній форум – це підтвердження того, що місто Львів, влада, голова державної адміністрації зуміли показати і підтримати реальні зміни у державі, та змогли покращити інвестиційний клімат у регіоні. Мене дуже тішить, що Львівська область може стати краще, особливо для мене, бо я тут жив та навчався», - зазначив Кубів.

Про результати діяльності Львівщини розповів голова ЛОДА Олег Синютка. Спільна діяльність Туреччини та України гарно відбилась на результатах, які вже зараз видно у Львівській області:

«Я дуже радий, що ми маємо такий майданчик для переговорів і впевнений, що сьогоднішня зустріч увінчається конкретними інвестиціями. Та домовленість, яка була організована ще рік тому, сьогодні вже реалізовується у практичній справі», - розповів під час форуму Синютка.

Після проведення сьогоднішнього форуму вже 11-12 травня у Стамбулі представники з України будуть продовжувати українсько-турецький діалог у рамках офіційного візиту.

«Після того, як Україна пережила зміни у владі, наразі ми бачимо реальні структурні зміни в державі. За три роки, Україна спромоглась зробити більше, аніж за 20 попередніх. Ми зустрілись з губернатором Львівської області та вирішили відкрити свої філіали для західної України. Більше 2 мільярдів доларів наразі Туреччина інвестує в Україну, але ми на цьому не зупиняємось. Коли буде підписані документи про зону вільної торгівлі, то Туреччина буде інвестувати ще 8 мільярдів доларів. Я вважаю, що це будуть найбільш вдалі часи як для України, так і для Львова», - зазначив турецький інвестор. 

comments powered by HyperComments