На Львівщині медики “кидають виклик” туберкульозу

П'ятниця, 28 квітня 2017, 14:38
У області започаткували проект Challenge TB («Виклик туберкульозу»).
На Львівщині медики “кидають виклик” туберкульозу

З метою подолання епідемії туберкульозу, на Львівщині розгортають програму співпраці “Центру Легеневого здоров’я”, системи первинної допомоги  та  “Challenge TB”.

Як зазначила старший технічний Радник USAID з питань туберкульозу Еріка Вайтек, проект працюватиме для збільшення ефективності заходів з інфекційного контролю у медичних установах та надаватиме рекомендації медичним працівникам у веденні випадків мультирезистентного туберкульозу.

За словами директора «Центру Легеневого Здоров’я» Любомира Рака, на Львівщині на обліку  перебуває 3000 пацієнтів із діагнозом туберкульоз, половину випадків захворювання зафіксували торік.

Відтак, спеціалісти проекту допомагатимуть виявляти це захворювання, впроваджуватимуть нові технології діагностики. 

У рамках співпраці, міжнародна організація “РАТН” придбає лабораторне обладнання і витратні матеріали для фтизіатричних закладів Львівської області.

Слід зауважити, що діяльність міжнародної організації поширюється на найбільш вразливі групи населення у 70 країнах світу, а також задає тон у розробках нових вакцин, ліків, техніки та технологій у сфері охорони здоров’я.

В Україні проект «Виклик туберкульозу» (Challenge TB) фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments