Львівщина отримала 1330 примірників книг про історію Польщі для українців

Роман Матвіюк  |  П'ятниця, 28 квітня 2017, 15:11
Історик Іван Сварник зауважив, що автори книги розглядають українсько–польську історію впродовж віків
Львівщина отримала 1330 примірників книг про історію Польщі для українців

Цього року бібліотеки Бущини отримали в дарунок від Інституту національної пам’яті Польщі через Львівські обласну наукову бібліотеку 47 примірників книги «Польща. Нарис історії». Її переклав український історик, директор ЛОУНБ Іван Сварник. Він побував у містечку Буськ та розповів, про що ця праця.

Найперше перекладач зазначив, що працювати над книгою було дуже цікаво, тому що це перша робота з доброзичливим ставленням поляків до українців та бажанням будувати спільне майбутнє. Це книга, написана поляками про себе для українців. Вона вийшла у світ лише українською мовою і уже була презентована  в  деяких обласних центрах України. Львівщина ж отримала 1330 примірників для публічних бібліотек області.

Історик Іван Сварник зауважив, що автори книги розглядають українсько–польську історію впродовж віків. В кожному розділі є інформація про те, як українці відзначилися на певному етапі розвитку історії Польщі.

Досить детально  вони розглядають ті періоди історії України та Польщі, які є суперечливими та дискусійними. Є в книзі розділ і про відому депортаційну операцію «Вісла», 70–ті роковини  якої українство вшановуватиме 28 квітня.

comments powered by HyperComments