У Львові обговорили «медову» ситуацію

Максим Бурич  |  Четвер, 27 квітня 2017, 21:15
Представник департаменту наголосив на важливості об’єднання знань та зусиль, аби напрацювати дієвий план роботи по розвитку бджільництва на Львівщині
У Львові обговорили «медову» ситуацію

Сьогодні, 27 квітня, в рамках проведення 5-го Ювілейного Міжнародного форуму з підтримки фермерства «Агропорт Захід Львів 2017» пройшло обговорення теми «Бджільництво України – як основа продовольчої безпеки і збереження довкілля».

Вперше, на форумі було організована панельна дискусія щодо бджільництва у Львові.

«Департамент агропромислового розвитку приєднується до побажань плідної роботи на форумі. Тема сьогоднішньої конференції дуже важлива.

Стрімкість росту показників ВВП і експорту вони говорять самі за себе, і свідчать, що аграрний сектор все ж вирвався з занепаду, який був після реформування і зараз стрімко розвивається. Нажаль, бджільництву приділялося достатньо уваги.

Загине бджола – загине половина рослинного світу, а відповідно будуть наслідки і для людини. Ресурси Львова на фоні України, це лише 2,5%, але унікальність нашого регіону в тому, що він дає розвиватись у цій галузі», - зауважив представник департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Володимир Вус.

В планах департаменту агропромислового розвитку розробити програму розвитку цієї галузі, спрямувавши фінанси та об’єднатись задля підвищення результатів. Представник департаменту наголосив на важливості об’єднання знань та зусиль, аби напрацювати дієвий план роботи по розвитку бджільництва на Львівщині.

comments powered by HyperComments