Британський нейрохірург привіз до Львова унікальне медичне обладнання

Четвер, 27 квітня 2017, 12:02
Професор Генрі Марш проводить кількаденні безкоштовні консультації для львівських пацієнтів.
Британський нейрохірург привіз до Львова унікальне медичне обладнання

Один з кращих нейрохірургів Великої Британії, професор Генрі Марш прибув до Львова, аби поділитись досвідом із українськими колегами та оглянути дітей із нейрохірургічними патологіями.

Професор подарував львівським нейрохірургам спеціальне обладнання, яке допомагає значно знизити ризики під час операцій на головному мозку.  Техніка є унікальною для міста та Західної України.

“Обладнання дозволяє дуже ніжно ставитись до тканин головного мозку і рухати ними в порожнині черепа, фіксувати їх в будь-яких позиціях. Для того, щоб рухати тканинами головного мозку, найкраще в світі, що існує – це цей прилад”, - пояснив нейрохірург.

За словами керівника міського управління охорони здоров’я Володимира Зуба, відділення створили 2013 року, оскільки аналогів на Львівщині та сусідніх областях не було, а дітей із нейрохірургічною патологією більшає.

“Доктор Марш бачить величезний потенціал у Львові, вважає, що в цій лікарні можна зробити багато. Нашою метою є створення настільки сучасного центру нейрохірургії, наскільки він мав би відповідати таким центрам в Європі”, - наголосив український нейрохірург Андрій Мизак.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments