Львівська облрада не підтримала заяву щодо визнання незадовільною роботу уряду

Олег Довганик  |  Вівторок, 25 квітня 2017, 20:56
Депутати не підтримали заяву щодо роботу уряду
Львівська облрада не підтримала заяву щодо визнання незадовільною роботу уряду

Депутати Львівської облради сьогодні, 25 квітня, під час пленарного засідання не підтримали заяву щодо оцінки року діяльності КМУ, який очолює Володимир Гройсман.

Про це пише Справжня варта.

У проекті звернення зазначалось, що нещодавно, 14 квітня 2017 року минув рік діяльності чинного уряду.

«Попри всі гучні заяви успіху, за рік прем’єрства Володимира Гройсмана Україна потрапила в ще більшу кризу. Внаслідок «антикорупційних реформ» Гройсмана у 2017 році Україна посіла перше місце за рівнем корупції серед 41 країни. По суті, не відбулося жодної реформи в газовій сфері, а було лише підвищення тарифів, що стало ударом для українців», - йшлось у проекті заяви.

Також ініціатори заяви вважають, що уряд узяв курс на знищення малого і середнього бізнесу.

«Наприклад, запроваджено драконівські штрафи на неофіційну зайнятість - до 320 тисяч гривень за недопуск до перевірки. Підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн стало тягарем для бізнесу через підвищення податків, які прив’язані до мінімальної зарплати. Офіційно інформують, що за правління Гройсмана економіка зросла на 2,2 %, ВВП – на 4%, а держбюджет на цей рік передбачає зростання доходів на 20%. Втім реальність далека від статистики. Уряд ставить собі в заслугу, що в 2016 році вперше за два роки спостерігалося зростання реальної заробітної плати. Оскільки реальне зростання економіки відсутнє, підвищення «мінімалки» без відповідних змін до Податкового кодексу спричинило інфляцію. Платоспроможність українців знизилася мало не в чотири рази. Якщо брати дані не підпорядкованого Гройсману Держстату, ми не тільки не отримаємо зростання економіки, а навпаки, побачимо її падіння на 5,4 %», - йшлось у проекті рішення.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, стверджуємо, що відповідальні за таку ситуацію - прем’єр-міністр Гройсман та його уряд!», - зазначалось у проекті заяви.

Раніше ми писали про те, як Львівська облрада вдруге «послала» Тимошенко.

 

comments powered by HyperComments