Бандура зазвучить у Львові

Вівторок, 25 квітня 2017, 16:46
28 — 30 квітня у місті пройде перший Всеукраїнський дитячо-юнацький конкурс бандуристів ім. Ю. Сінґалевича.
Бандура зазвучить у Львові

На непересічне кобзарське змагання зберуться учасники з усієї України. Організатором дійства виступає Львівська музшкола №6 ім. Богдана-Юрія Янівського.

Основна мета заходу — презентувати українцям найкращі зразки традиційної музики, зокрема, творчість бандуриста Юрія Сінґалевича.

Конкурсні прослуховування відбуватимуться у Львівській спеціалізованій музичній школі-інтернаті ім. С. Крушельницької, яка є головним партнером у проведенні конкурсу.

Визначати кращих майстрів бандури будуть відомі діячі мистецтва України, зокрема, народна артистка України Людмила Посікіра, народний артист України Володимир Єсипок.

Усього передбачено три вікових категорії: від 6 до 11, від 12 до 13 та від 14 до 16 років у номінаціях бандурист-вокаліст, бандурист-інструменталіст та ансамблі бандуристів (до 5 осіб). 

Окрім концертів та майстер-класів, на відвідувачів чекає виставка продукції Львівської фабрики музичних інструментів «Трембіта» та унікальна експозиція артефактів і цікавинок з історії музики.

Довідково:
Юрій Сінґалевич (1911 - 1947) був одним з популяризаторів бандури на території Західної України, записував народні пісні та власні твори. Започаткував серійне виготовлення бандур діатонічного типу.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments