У Львові презентували книгу про Мустафу Джемілєва

Неділя, 23 квітня 2017, 23:16
Книгу про лідера кримських татар -"Мустафа Джемілєв.Незламний", написану Севгюль Мусаєвою та Алімом Алієвим, було презентовано у Палаці Потоцьких.
У Львові презентували книгу про Мустафу Джемілєва

"Ми починаємо цінувати найбільше, коли втрачаємо. Тому я розумію почуття кримських татар, людей, що втратили Крим. Хочеться вірити, що ми почнемо цінувати і  любити те, що маємо зараз. Тоді ми цього не втратимо", - наголосив голова ЛОДА Олег Синютка, який був присутній на презентації.

Матеріал для свого творіння автори почали збирати з перших днів окупації. Книга написана у форматі інтерв'ю, для якого знадобились щонайменше 50 годин розмов із Мустафою Джемілєвим.

Книга розкриває не лише політичний аспект діяльності лідера кримських татар, але й усю його біографію - від дитинства, вигнання з рідного Криму за дисидентську діяльність, і аж до початку російської окупації, його боротьби з нею. Так автори сподіваються показати нам Джемілєва не як політика, а як людину з великої літери.

"Я присвячую цю книгу усім своїм землякам, які залишились в захопленому Криму, або втекли від окупації на материк - загалом, усім, хто вірить в свободу і справедливість." -заявляє один з авторів, Алім Алієв.

comments powered by HyperComments