У Львові відкрилась виставка вишиваних полотен Людмили Огнєвої (ФОТО)

Максим Бурич  |  П'ятниця, 21 квітня 2017, 21:23
Переселенка з Донеччини, відома майстриня та дослідниця Людмила Онєва відкрила у Львові свою виставку «Культурний простір Донбасу. З нами Бог і Україна».
У Львові відкрилась виставка вишиваних полотен Людмили Огнєвої (ФОТО)


Широкому загалу представлені десятки робіт Людмили Радіонівни, які показують різноманіття орнаментів, що існують на Україні. 

вишивка 1

Про один з найбільш знакових, рушник «Донеччина», пані Людмила розповіла особисто:

«Рушник «Донеччина» - це мій авторський. Цей орнамент знайшла львівський професор Раїса Чугай. Вона знайшла цей орнамент в Нью Йорку. Композиція, розташування – це вже все мій задум. Тут поєднано три стилі. Я по тричі деякі місця перешивала, тому за скільки я роблю свої роботи – не скажу навіть», - коментує свою роботу Людмила Огнєва. 

вишивка  2

Майстриня після вимушеного переселення з рідного Донецька до Києва продовжує активну творчу діяльність. 

Вона розшукує, вивчає та власноруч відтворює на полотні вишиті мініатюри, узори рушників та вишиванок видатних українців. Здається, вишиття стало її життям, спасінням, ниточкою, яка невидимою пуповиною пов’язує її з багатостраждальним Донбасом. 

вишивка 3

Невтомно працюючи, скромна й невибаглива в побуті жінка знаходить сили допомагати колегам, союзникам та українським патріотам, які залишилися на окупованій ворогом донецькій землі, і щиро переймається їхніми проблемами. 

Більше новин із культурного життя Львова і області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments