Садовий має кожного дня думати про сміття, - Синютка

Олег Довганик  |  П'ятниця, 21 квітня 2017, 12:30
Сміттєпереробний завод на Львівщині повинні побудувати за два роки
Садовий має кожного дня думати про сміття, - Синютка

Львівський міський голова Андрій Садовий має кожного дня вирішувати проблему із сміттям.

Про це на брифінгу повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

За його словами, у п’ятницю перед Великоднем виник колапс із вивозом сміття з міста Львова, тому Львівська ОДА взяла ініціативу у свої руки і провела складні переговори з мерами міст Львівської області.

«У п’ятницю керівник профільного департаменту Львівської міської ради не міг додзвонитись до єдиного керівника фірми-перевізника – директора львівського комунального підприємства «Львівспецкомунтранс». Також у суботу вантажівки із документами про вивіз сміття у Дніпро опинились у Самбірському районі і тільки завдяки втручанню керівництва району вдалось уникнути самосуду, який хотіли вчинити місцеві мешканцями із водіями фур», - розповів Синютка.

Він також додав, що вантажівки із львівським сміттям опинились «зовсім не там, де мали б бути».

«Це проблема, яку Львівська міська рада має вирішувати кожного дня», - сказав Синютка.

Голова Львівської ОДА також подякував міським головам області за їх позицію.

«Громади області не просто надають допомогу громаді міста Львова – вони намагаються врегулювати проблему із ТПВ на території області комплексно», - сказав голова ОДА.

Віце-прем’єр Володимир Кістіон додав, що Львівська міська рада за рахунок фінансових ресурсів буде підтримувати полігони у Львівській області.

«Це позитивний перший крок, який дозволить побудувати сміттєпереробний завод на Львівщині. Я висловлюю подяку за роботу голові Львівської ОДА Олегові Синютці», - сказав Кістіон.

Раніше ми писали про те, як Садового врятували від сміття.

comments powered by HyperComments