Чи буде у Львові державна стоматологія?

Максим Бурич  |  Середа, 19 квітня 2017, 16:02
Національна служба з примирення винесла вердикт про скасування рішення сесії міської ради
Чи буде у Львові державна стоматологія?

Львівська міськрада присилала «листи щастя» з вимогою або скоритись або звільнитись», - повідомив під час прес-конференції завідуючий державної стоматологічної поліклініки №3 Олександр Бурій.

Реформування стоматологічних поліклінік у Львові може поставити під питання коректну роботу медичних працівників, а в подальшому і якість обслуговування стоматологів взагалі.

«Президентська служба зобов’язує Львів залишити державну стоматологію, та не реформувати її в ЛКП. Лікарі вже отримали «листи щастя» від міської ради, де зазначається, що працівник має скоритись переходу на ЛКП, або ж звільнитись за своїм бажанням», - коментує Бурій.

За словами завідуючого стоматполіклініки №3, вже відбулась комісія, яка визначила незаконність дій міської влади, та погодила скасування рішення сесії міськради.

«У нас є звернення пацієнтів до Садового, в нас є тисячі підписів, що стане сюрпризом. Мали б бути громадські слухання, або ж пілотні проекти. Тут не йде мова ні про якусь реорганізацію. Ми не дозволимо в такий брутальний спосіб ліквідувати стоматполіклініку. Проте ж питання є не про тільки одну стоматологічну поліклініку, а про стоматологію у Львові загалом», - відмітив Бурій.

Як зазначив голова спілки стоматологів Юрій Казимірчук, лікарі при реорганізації матимуть план на місяць – 16 тисяч гривень. Це призведе до того, що стоматологам не буде цікавий розвиток, особисте підняття рівня кваліфікації, а лише отримання плану.

«Лікар повинен здавати план 16 тисяч гривень на місяць. Якщо нас переведуть на ЛКП, то ми будемо зациклені на виконання плану. Лікарі не будуть зацікавлені в розвитку, бо їх буде турбувати лише кількість», - коментує Казимірчук.

За словами заслуженого юриста України Павла Барнацького, більшість львів’ян не зможуть отримувати нормальні послуги, що призведе до погіршення не тільки загального стану справ, а і торкнеться здоровя людей.

«Не будемо забувати, що якщо людина має проблеми з зубами, то далі можуть початись проблеми з травною системою. Одне до іншого, і ми маємо геноцид українців», - зазначив Барнацький.

7 квітня 2017 року Національна служба з примирення винесла вердикт про скасування рішення сесії міської ради.

comments powered by HyperComments