На Жовківщині представили історичну новинку

Середа, 19 квітня 2017, 10:18
Українською та англійською мовами видали «Атлас українських історичних міст. Том 3: Жовква».
На Жовківщині представили історичну новинку

У День  пам'яток історії та культури у Гетьманській залі Жовківського замку урочисто презентували результати участі у загальноєвропейському проекті.

Третій том видання "Атлас українських історичних міст" присвячений Жовкві, розповідає про розвиток містобудування, містить фотоландшафти та історичні карти-реконструкції, які відтворюють минуле славетного міста.

Видання по-науковому описує сакральні споруди, фортифікації, археологічні пам'ятки Жовкви, подає нарис про історико-урбаністичний розвиток міста.

Атлас став одним із 500 історичних томів про міста Великобританії, Німеччини, Австрії, Франції, Італії, Чехії, Польщі, Румунії та інших країн, які беруть участь у проекті.

Україна долучилась до ініціативи 2014 року, випускає роботи під егідою Національної академії наук України та під патронатом Міжнародної комісії з історичних міст. 

Атлас підготували у Львівському відділенні Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С.Грушевського НАН України. Перші два видання присвятили Львову і Києву.

Нагадаємо, у Жовкві планують відновити синагогу.

Більше новин із історико-культурного життя Львівщини читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments