У Львові з’явиться музей Крип’якевича

Вівторок, 18 квітня 2017, 13:31
На базі Львівської наукової бібліотеки ім. Стефаника створять меморіал на честь історика.
У Львові з’явиться музей Крип’якевича

Львівська бібліотека виділить дві кімнати під музей Крип’якевича, а родина академіка передасть в установу меблі, книги, архіви та особисті речі історика. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на IA ZIK.

Родичка українського дослідника, Олеся Крип’якевич зауважила, що у музеї виставлять декілька архівів родини: окрім речей Івана Крип’кевича, цінність для громади складають архіви сина історика — Петра, який  вважається одним із десяти найвизначніших фахівців світу із хімії кристалів, попри те, що він хворів на поліомієліт.

Оформлювати музей взялися Орест Скоп та Ірина Лужецька; організацією нового музею займаються також директор Інституту українознавства імені І. Крип’якевича НАН України Микола Литвин; археолог, письменниця, громадська діячка Лариса Крушельницька та інші.

Нагадаємо, що Іван Крип’якевич (1886 — 1967) — історик, академік АН УРСР та професор Львівського університету. Зробив значний внесок у дослідження історії України, зокрема, козацьких часів, життя Львова, української історіографії та ін.

Раніше “Справжня Варта” повідомляла про вшанування пам’яті жертв операції “Вісла” на Львівщині.

Більше новин з історико-культурного життя Львова і області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments