Культуру Львова збираються реформувати?

Максим Бурич  |  Середа, 12 квітня 2017, 20:16
12 квітня відбулось обговорення щодо створення інституцій культури та розвинення зацікавленості населення до спадщини Львова. 
Культуру Львова збираються реформувати?

У заході взяли участь заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, депутат Львівської міської ради Юлія Хомчин та директор комунальної установи «Інститут міста» Олександр Кобзарев. Про це повідомляє “Справжня Варта”.

В ході обговорення присутні зауважили важливість змінити ставлення до культури та рухатись вперед до розвитку. 

Так, на думку Олександра Кобзарева, головними пріоритетами для міста має стати комфорт, конкурентна економік, духовна та культурна складова Львова. 

Створення інституцій, які б могли змінити погляд на все, стали:

  • Агенція проведення події
  • Інститут стратегії культури

Також, інституції в цілому, мають змінити повністю ставлення до міста, до культурних осередків та розширити розуміння сучасної культура та старовини. 

Завдяки реформуванню культурних політик та створенням інституцій, виділено три головних критерія, які б мали бути реформовані повністю:

  • Партисипативність  
  • Комунікація 
  • Освіта

Кожен з цих пунктів має оновлювати загальнокультурний стан у Львові та реформувати сприйняття культурної спадщини міста. 

Одне з найбільш амбіційних бажань у представників влади - пропозиція підготувати заявку на Європейську столицю культури вже у 2024 році.

Більше новин на тему міжнародних відносин та культури на Львівщині читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments