Міністр Омелян щасливий, що на «Укрзалізниці» проводять обшуки

Олег Довганик  |  Понеділок, 10 квітня 2017, 16:57
Міністр інфраструктури сподівається, що крапку поставить суд
Міністр Омелян щасливий, що на «Укрзалізниці» проводять обшуки

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян сподівається, що у квітні-травні на «Укрзалізниці» буде відновлено темп реформ, які відбувались у 2015-2016 роках.

Про це міністр повідомив на брифінгу у Львівській ОДА.

«Після того, як я висловив публічне занепокоєння ситуацією, яка відбувається в «Укрзалізниці» щодо можливих корупційних схем та інших неефективних речей управлінням компанії, я передав документи до правоохоронних органів. Я щасливий, що зараз відбуваються відповідні правоохоронні дії», - сказав міністр, коментуючи обшуки, зокрема на Львівській залізниці.

Він також висловив сподівання, що крапку у цій історії поставить суд.

«Я сподіваюсь, що суд поставить крапку і я бачу, що паузи у цьому процесі немає. Це важливо, адже я у своїх припущеннях не помилявся», - сказав міністр.

Нагадаємо, минулого тижня у офісі корпорації «КРТ», яку пов’язують із Дубневичами, проводили обшуки. Голова Львівської ОДА також повідомив про проведення обшуків у Львівоблавтодорі.

Служба безпеки України викрила багатомільйонний корупційний механізм у ПАТ "Укрзалізниця" під час закупок продукції для потреб підприємства. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що корупційну схему створили вісім років тому чиновники технічних департаментів та окремих підприємств "Укрзалізниці".

Посадовці забезпечували укладання контрактів на поставки кабельно-провідникової продукції з визначеними комерційними структурами, зокрема російськими. За цей час підприємці поставили за завищеними цінами товари на майже один мільярд гривень, привласнивши близько 100 млн грн.

Украдені в держави кошти перераховувалась на фіктивні фірми та через безтоварні операції переводились у готівку і привласнювались учасниками оборудки.

Як зазначається, в ході обшуків у державних підприємствах та філіях "Укрзалізниці", офісах комерсантів та за місцем проживання фігурантів співробітники спецслужби спільно з Генпрокуратурою та Нацполіцією виявили документацію, яка підтверджує проведення фінансових оборудок. Оперативники СБ України також вилучили півтора мільйона доларів США. 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

 

comments powered by HyperComments