Кава не сподобалась? Син гендиректора «Галки» знайшов вибухівку невдовзі після виплати дивідендів акціонерам

Володимир Діденко  |  Понеділок, 10 квітня 2017, 07:58
На протязі неділі журналісти намагались отримати коментар у Юрія Дубового, який знайшов саморобний вибуховий пристрій на власному подвір'ї.
Кава не сподобалась? Син гендиректора «Галки» знайшов вибухівку невдовзі після виплати дивідендів акціонерам

Нагадаємо, вибухівку було знайдено 9 квітня, о 12:15 у приватному будинку за адресою вул. Тернопільська, 12б. Про це повідомила прес-служба Національної поліції Львівської області, повідомляє "Справжня Варта".

Підозрілою знахідкою була поліетиленова пляшка з невідомою рідиною, до якої був примотаний годинник. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Як свідчить витяг з держреєстру речових прав на нерухоме майно, будинок належить 40-річному керівнику компанії «Торговий дім «Галка» Юрію Дубовому (на фото), сину гендиректора львівської кавової фабрики «Галка» Бориса Дубового. Останній підтвердив, що у будинку на вул. Тернопільській мешкає його син Юрій Дубовий з родиною. Він відмовився висловлювати припущення щодо мотивів невідомих зловмисників, які підклали саморобний вибуховий пристрій.


Між тим, як повідомляє Dilo.ua, виробник кави "Галка" прийняв рішення виплатити акціонерам майже 4,4 млн грн дивідендів - у розмірі 12,43 грн на одну просту іменну акцію. Наглядова рада ПрАТ "Галка" також надала дозвіл на проведення реконструкції ділянки по виробництву цикорію (сума договору - 3,4 млн грн.). До речі, саме цикорій «Луна», підмінка кави «Пражінь» і солодова кава «Луна», що «сподобалась споживачеві своєю видайністю, смаком, ароматом та помірними цінами», були першою продукцією Львівської кавової фабрики (з 1993 р. - ЗАТ "Галка), яка розпочала своє існування у грудні 1932 року, як «Львівська кооперативна фабрика домішок до кави «Суспільний промисл».


ПрАТ "Галка" зареєстровано за адресою українсько-англійського спільного підприємства "Галка Лтд", одного з найбільших вітчизняних виробників кави і кавопродуктів. СП "Галка Лтд" засновано в серпні 1994 року на базі Львівської кавової фабрики і спільно з компанією E.D. & F.Man Coffee Limited. Підприємство займається виробництвом і реалізацією кави, кавопродуктів і замінників кави, чаю під торговою маркою "Галка".

40-річний Юрій Дубовий очолює ТОВ «Торговий дім «Галка», яке є основним дистриб`ютором продукції українсько-англійського СП «Галка ЛТД», що володіє 90% часткою у Торговому домі. В 2015 році СП отримало чистий прибуток у розмірі 37,65 млн грн, що в 2,2 рази більше, ніж в 2014 році.

Щодо вибухового пристрою, то в поліції підтвердили, що знахідка є саморобним вибуховим пристроєм. На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ міста Львова, згідно з «Планом дій…» у складі 22 осіб та 5 од. техніки (з них 11 осіб та 2 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області).

О 13:17 год. працівниками відділу вибухотехнічної та пожежотехнічної експертизи НДЕКЦ при ГУ НП у Львівській області за допомого спеціального обладнання виявлений предмет, схожий на саморобний пристрій, обстежено та вилучено для подальшого дослідження.

Більше новин про бізнес у Львові і області читайте на “Справжній Варті”.

Фото: Варта1, Facebook, Google

comments powered by HyperComments