У Львові тисяча пластунів з розмахом відзначили 105-у річницю від Дня Першої Пластової Присяги (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 8 квітня 2017, 14:31
На площі перед монументом Іванові Франку сотні пластунів взяли участь в урочистих заходах.
У Львові тисяча пластунів з розмахом відзначили 105-у річницю від Дня Першої Пластової Присяги (ФОТО)

Сьогодні, 8 квітня, львівські пластуни взяли участь у масштабному святкуванні 105-ї річниці від Дня Першої Пластової Присяги. До участі у заходах долучились понад тисячу пластунів різного віку та керівництво міста та області. 

"Щиро бажаю Пласту подальшого розквіту, а пластунам, які сьогодні присягнули на вірність організації, стати справжніми провідниками суспільства. Упевнена, що кожен пластун у незалежній Україні знайде своє місце і возвеличить себе, свою родину і пластову організацію. Саме завдяки вам наша країна обов’язково стане такою, якою ми хочемо її бачити – вільною, багатою і красивою", - звернулась до присутніх заступник голови ЛОДА Оксана Стоколос-Ворончук.

Попри геть не квітневу погоду пластуни не зрадили традиціям та прийшли на урочистості у фірмовій формі з шортами та спідничками. Незмінними також є і головні убори та пов`язки. 

Опісля урочистостей біля Франкового вишу, колона з пластунів вирушила маршем до Личаківського цвинтаря, де відбулось поклали квітів до меморіалу Пласту та могил засновників Пласту.

Більше про життя молоді Львова і області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments