Як у Львівській облраді критикували Садового

Олег Довганик  |  Середа, 5 квітня 2017, 21:39
Львівська ОДА розробить обласну програму утилізації ТПВ
Як у Львівській облраді критикували Садового

Депутати Львівської облради визнали незадовільною роботу Львівської міської ради щодо критичної ситуації із утилізації ТПВ у місті Львові. Водночас роботу Львівської ОДА депутати визнали задовільною.

Таке рішення прийняли сьогодні під час позачергової сесії облради.

Також депутати доручили Львівській ОДА до 15 травня розробити проект обласної програми поводження із твердими побутовими відходами у Львівській області.

Крім того, за пропозицією депутатів, у рішення також включено доручення Львівській міській раді прийняти програму оздоровлення дітей, які проживають у селах поблизу Грибовицького сміттєзвалища.

Голова бюджетної комісії облради Олег Домчак відзначив, що за ті кошти, які міська рада виділила і продовжує витрчати на вивезення сміття зі Львова уже можна було побудувати сміттєпереробний завод.

Депутат Богдан Гагалюк наголосив на тому, що Львівська ОДА повинна знову взяти під контроль вивіз сміття з міста Львова, адже за рік після трагедії у Грибовичах Львівська міська рада так і не спромоглась знайти вирішення проблемі із сміттям.

Директор департаменту ЖКГ ОДА Назарій Романчук своєю чергою додав, що керівництво міста Львова мало б особисто їздити до міських голів Львівської області та домовлятись із ними про вивіз сміття з міста Львова.

Відповідно до рішення обласної ради, роботу Львівської ОДА щодо вирішення критичної ситуації з утилізацією ТПВ у Львові визнали задовільною. Роботу виконавчого комітету Львівської міськради щодо вирішення проблеми з ТПВ у Львові – визнано незадовільною.

Нагадаємо, проектом рішення також передбачено, що мерія Львова повинна провести позачергові протиаварійні заходи на Львівської полігоні ТПВ у Грибовичах у частині відновлення відвідного інфільтраційного каналу, укріплення дамби згідно проекту, очищення інфільтратів та передачу їх на очисні споруди міста Львова.

Крім того, мерію Львова хочуть зобов’язати провести міжнародний конкурс для відбору виконавця робіт з рекультивації полігону ТПВ відповідно до розробленого ЛОДА технічного завдання.

Також мерію Львова хочуть зобов’язати провести розробку схеми санітарної очистки міста Львова та її виконання, опрацювання запропонованих ЛОДА земельних ділянок для будівництва сучасного сміттєпереробного комплексу, а також посилення контролю над перевізниками, які здійснюють вивіз сміття зі Львова.

comments powered by HyperComments