На Львівщині вступила в дію система реімбурсації ліків

Середа, 5 квітня 2017, 12:58
Пацієнтам будуть відшкодовувати окремі групи ліків.
На Львівщині вступила в дію система реімбурсації ліків

5 квітня у Львові відбулась прес-конференція, пов’язана із запуском у області програми “Доступні ліки”, яка передбачає реімбурсацію препаратів для трьох груп захворювань. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

В.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак зауважила, що часткове або повне відшкодування вартості ліків передбачені для препаратів, призначених для лікування цукрового діабету ІІ типу, серцево-судинних захворювань і бронхіальної астми.

Ліки видаватимуться за рецептом лікаря із вказаними міжнародними непатентованими назвами (МНН), а відшкодовуватимуть вартість за ціною найдешевшого генерика.

У аптеках, які беруть участь у програмі, пацієнту пропонуватимуть низку препаратів на вибір із вказаною речовиною. Безкоштовно можна отримати ліки із найдешевшою вартістю, при обранні іншого препарату слід доплатити різницю між найнижчою ціною вказаних препаратів і вартістю обраного товару.

Раніше “Справжня Варта” розповідала детальніше про програму “Доступні ліки”. Реєстр лікарських засобів, які входять у систему реімбурсації доступний за посиланням. Також можна отримати додаткову інформацію за телефоном: 15-45.

Більше про медичні новини Львівщини читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments