Львівська облрада хоче «позбутись» «людини Садового»

Олег Довганик  |  Вівторок, 4 квітня 2017, 14:56
Депутати Львівської облради терміново зберуться на позачергове пленарне засідання сесії
Львівська облрада хоче «позбутись» «людини Садового»

Голова Львівської облради Олександр Ганущин підписав розпорядження про скликання позачергової сесії Львівської обласної ради. Сесія відбудеться завтра, 5 квітня, о 10:00. Про це уже офіційно інформує прес-служба обласної ради.

Чутки про можливість проведення позачергового засідання ще до Великодня ходили у політикумі області уже давно, ще навіть під час останньої пленарки. Називались різні дати, проте сесія відтягувалась.

Першочергово йшлось про те, що депутати заслухають питання про сміття, адже на території області стали масовими факти викидання львівських відходів у лісосмугах, селах, просто при сільських дорогах.

Передбачалось, що на сесії облради депутати уже заслухають хоча б попередній звіт тимчасової контрольної комісії, яку створили під час останнього пленарного засідання. Проте комісія зібралась на перше засідання, познайомилась і вирішила, що розпочне реальну роботу аж 6 квітня. Чим спричинене таке затягування роботи – покаже час.

Тим часом, як йдеться у повідомленні прес-служби облради, з листом "про скликання позачергової сесії до голови обласної ради звернулися депутати».

«У листі йдеться про потребу скликати сесію на 5 квітня та розглянути три питання у порядку денному. Зокрема, звіт першого заступника голови Львівської обласної ради Парасковії Дворянин про діяльність за 2016 рік, звіт заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка про діяльність за 2016 рік. Також запропоновано заслухати звіт голови Львівської ОДА Олега Синютки про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2016 рік», - йдеться у повідомленні прес-служби обласної ради.

Судячи із нього, «сміттєва» сесія може перетворитись у розбір польотів. Й навіть посад. Як повідомили «Справжній варті» джерела у депутатському корпусі Львівської облради, депутати мають намір не затвердити звіт першого заступника Параски Дворянин. Таким чином, вона стане жертвою помсти партії Садового, яка не вирішує проблему із сміттям у Львові, а також, що не менш важливо, не голосувала за бюджет області на 2017 рік.

Варто додати, що сама Дворянин вперше про спробу відправити її у відставку заявила ще на сесії 31 січня, коли депутати прийняли рішення про зміну співголів конкурсної ради мікропроектів місцевого розвитку. Тоді депутат Роман Кізима просив колег «не ображати жінку», що викликало іронічний сміх у сесійній залі.

Схоже, час до відставки таки прийшов. Формально, крім політики, причин для звільнення Дворянин немає і це потрібно визнати. Тож завтрашнє голосування у сесійній залі буде вельми цікавим.

До слова, одразу з кінця січня у кулуарах обласної ради звучало прізвище депутата від Тимошенко Юрія Гудими як наступника Дворянин. Фактично ці чутки на сесії підтвердила сама Параска, у якої під час цього пленарного засідання була словесна перепалка власне із Гудимою.

Проте як повідомило «Справжній варті» надійне джерело у фракції БПП «Солідарність» Юрія Гудиму не погодили частина фракцій й він не буде претендувати на посаду ані першого заступника, ані заступника голови облради.

«Гудима не буде. Усі, хто «у темі» це знає давно», - зазначило джерело й попросило не називати його прізвища.

Натомість посаду першого заступника голови пророкують представнику «Народного контролю» Андрію Білоусу. Проте те ж джерело запевняє, що і ця кандидатура «ще не погоджена на найвищому рівні».

Тим часом, сьогодні, 4 березня, о 16:00 депутати Львівської облради зберуться на президію, щоб офіційно затвердити проект порядку денного позачергової сесії, як обіцяє бути цікавою.

 

comments powered by HyperComments