Цьогоріч збільшиться велопростір Львова

П'ятниця, 31 березня 2017, 13:21
Планують прокласти ще 40 км велодоріжок.
Цьогоріч збільшиться велопростір Львова

Днями у Львові відбулась прес-конференція за участі радника міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олега Шміда, який розповів про досягнення та плани міста у профільній галузі. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

За словами посадовця, станом на нині у Львові — 80 кілометрів велодоріжок, 30 км з яких було прокладено минулоріч. 2017-го року планують збудували ще 40 км, переважно у північних районах міста та на трансміській магістралі (вул. Кн. Ольги і пр. Чорновола).

Олег Шмід зазначив, що у розвитку велосипедних просторів львів’яни орієнтуються на німецькі, голландські, данські, швецькі зразки.

Відтак, цьогоріч планують збудувати велодоріжку, яка з’єднає Брюховичі та центр Львова, на Городоцькій (від вул. Ряшівської до вул. Чернівецької), закінчать роботи на частині вул. Богданівської (від вул. Пластової до вул. Золочівської), нову доріжку заплановано зробити на вул. Кню Ольги, доробити на пр. Чорновола (від вул. Липинського до вул. Варшавської), звідки маршрут продовжиться по північних районах міста — вул. Замарстинівська до вул. Мазепи. 

Великі відтинки велодоріжок проляжуть по вул. Б. Хмельницького, вул. Сихівській, на вул. Героїв УПА і вул. Антоновича.

Відповідні роботи також включені у ремонти, заплановані міськими РА, наприклад, на Майорівці з’явиться велодоріжка за маршрутор Погулянка — Пагорб Слави — Личаківський парк.

Вулицями заспокоєного руху з домінуванням пішоходів і велосипедистів стануть вул. Котлярська (Галицький район), вул. Голубця і вул. Медової Печери (Личаківський район), вул. Сельських і вул. Бой-Желенського (Франківський район), вул. Озерна, вул. Ботанічна і вул. Слюсарська (Залізничний район), вул. Зимова (Шевченківський район).

Цьогоріч також з’являться проекти на наступні роки із створення велодоріжок Львів-Винники, на реконструйованій вул. Бандери, з Левандівки до Рясного, на Федьковича.

Окрім іншого, у рамках проекту громадського бюджету, на усіх велодоріжках міста з’явиться відповідне маркування, а компанія «NextBike Україна» встановить ще 15 велотерміналів.

comments powered by HyperComments