Болгарська чиновниця приїхала до Львова ділитися досвідом у вирішення проблем з ТПВ

Четвер, 30 березня 2017, 17:44
Аналогічна ситуація з полігоном була у болгарському місті Софія.
Болгарська чиновниця приїхала до Львова ділитися досвідом у вирішення проблем з ТПВ

30 березня у міськраді пройшла зустріч мера Львова Андрія Садового та екс-заступника міського голови Софії (Болгарія) з питань навколишнього середовища і земельної реформи Марії Бояджийської щодо обміну досвідом у вирішенні проблеми поводження з ТПВ. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

За словами Марії Бояджийської, вирішення проблем зі сміттям у Софії відбувалося відповідно до законодавства та світових стандартів. У 2005 році у місті змушені були закрити полігон ТПВ, у зв’язку з масовими протестами, а влада не мала рішень проблеми.

Відтак, болгарське місто назбирало 600 000 тонн сміття на відкритій місцевості, і на те, щоб вирішити питання пішло 8 років: будівництво проміжних полігонів, очисних споруд, сортувальних станцій і найголовніше — інформування населення.

Як зазначила посадовець, зараз у м. Софія люди використовують відходи як додатковий ресурс — компост для сільського господарства, енергію, вторинну сировину. При цьому рівень захоронення вдалося знизити до 20% від загального обсягу твердих побутових відходів.

Марія Бояджийська вважає, що залучення міжнародних консультантів до роботи — це перший крок до успішного вирішення проблеми.

comments powered by HyperComments