Львівських школярів будуть досліджувати

Вівторок, 28 березня 2017, 17:01
70 тисяч учнів стануть частиною проекту “Здорові діти”.
Львівських школярів будуть досліджувати

Днями у Львові розпочався соціально-медичний проект “Здорові діти”, який поширюється на 115 НЗ міста, у яких навчається 70 000 учнів. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Як зазначають ініціатори, медики прагнуть допомогти у лікуванні всім, кому це потрібно, а також попередити хвороби, виявити групи ризиків та надати відповідні лікарські рекомендації. Окрім цього, сподіваються таким чином сформувати епідеміологічну карту Львова.

Кожен школяр отримає персональний віртуальний кабінет, куди записуватимуть усі результати обстежень та поради фахівців.

Участь у проекті є добровільною і передбачає насамперед заповнення анкети із 89 нескладних запитань. За словами медиків, вона слугуватиме і знаряддям для батьків із визначення стану дитини.

Медики заохочують батьків та дітей брати участь у проекті, адже це допоможе попередити низку захворювань та змінити напрямок розвитку фізичної культури на Львівщині: вчителів (фізкультури, “Основ здоров’я” та ін), батьків залучатимуть до фахових тренінгів, а за потреби — навіть змінити раціон харчування у їдальнях.

Друга частина проекту стосується насамперед тих небагатьох учасників, чиї діти виявляться у групі ризику — для них передбачена клінічна діагностика та персональні рекомендації для батьків.

Проект реалізовують у школах з двох причин: по-перше, батькам з дітьми часто буває складно піти на обстеження у стаціонар; по-друге, у молодих лікарів з’являться можливість долучитись до практичної частини своєї професії, під наглядом професорів.

Захід проходить з ініціативи БФ “Я не один” спільно з кафедрою педіатрії №1 ЛНМУ ім. Данила Галицького.

comments powered by HyperComments