Українці з поляками підкорили Говерлу

Понеділок, 27 березня 2017, 10:44
Відбулось масове сходження на вершину Карпат.
Українці з поляками підкорили Говерлу

Днями, 370 туристів із Львівщини, Києва та Польщі спільно підкорили найвищу точку Українських Карпат — Говерлу. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

До “Говерляни-2107” долучились представники спортивного туризму Львівської області, учасники столичного клубу ветеранів альпінізму та спраглі до пригод гості з Польщі.

За інформацією управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА, цьогоріч захід був приурочений 80-річчю від дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола, а також пам’яті альпініста – Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького.

Підйом розпочався зі сторони с. Ворохта на Івано-Франківщині. Учасники дійства, після підкорення вершини Карпат, спільно виконали гімн України та отримали персональні свідоцтва від організаторів заходу про подолання 2061 метру у висоту.

Учасниками сходження стали люди різного віку, найбільш юний турист мав 6 років, а найбільш поважний — 80.

Нагадаємо, на Львівщині 2017 рік проголошено роком В’ячеслава Чорновола.

Нещодавно у Львові відбулись пам’ятні заходи, приурочені постаті видатного українського громадсько-політичного діяча: влада та представники громадськості поклали квіти до пам’ятника Чорноволу, у Львові також відбувся пам’ятний концерт із цього приводу.

comments powered by HyperComments