У Львові погодили створення Асоціації ягідників України

П'ятниця, 24 березня 2017, 10:44
Спілка має сприяти гармонійному розвитку ягідництва держави.
У Львові погодили створення Асоціації ягідників України

Днями у Львові відбувся круглий стіл на тему «Сировинна база та переробка ягід в Західній Україні», за участі представників профільних господарств із різних областей країни, на якому ухвалили рішення про виникнення Асоціації ягідників України. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Відтак, представники ягідних господарств Львівської, Закарпатської, Рівненської, Вінницької, Київської та Черкаської областей сподіваються консолідуватися заради розвитку галузі.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталії Хмиз, захід був важливим перш за все для малих та середніх господарств Львівщини, які розвивають аграрну промисловість збільшенням посадки малини.

Учасники круглого столу змогли ознайомитися із аналізом виробництва ягід в Україні та на Львівщині, який представила Наталія Хмиз. Також аграрії спробували поділитися методами вирішення земельних проблем, реєстрації сортів та обговорили вимоги до якості і експорту культивованих ягід.

Захід відбувся з ініціативи департаменту АПР Львівської ОДА і Громадської спілки «Інноваційне фермерство і кооперація».

comments powered by HyperComments