Підстав для зупинення навчання у школах Львова немає - обласна ТЕБ і НС

Олег Довганик  |  Вівторок, 21 березня 2017, 15:54
Хоч у місті не вивезено сміття із 454 майданчиків, дітям поки що дозволять між ними якось дістатися до шкіл.
Підстав для зупинення навчання у школах Львова немає - обласна ТЕБ і НС

Станом на сьогодні, у Львові накопичено сміття на 454 майданчиках міста Львова.

Про це під час засідання обласного штабу ТЕБ і НС повідомив директор департаменту ЖКГ ЛМР Сергій Бабак.

Він заявив, що це становить 36% від загальної кількості майданчиків міста Львова.

Бабак повідомив, що у закладах освіти перевантаження становить 46%, охорони здоров’я - 17%.

Під засідання штабу також наголосили, що підстав для припинення навчання у школах міста Львова поки що немає.

Нагадаємо про те, що через "сміттєвий колапс" може відбутись критичне погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в місті, що несе найбільший ризик для учнів та дошкільнят, заявила в.о. заступника міського голови з гуманітарних питань, директор департаменту гуманітарної політики міськради Галина Слічна.

"Протягом більш, ніж місяця, сміття не вивозилось з територій шкіл та дитсадків. Зараз налічується 59 таких майданчиків. Але найгіршим є те, що через потепління відходи почнуть швидко розкладатись, що приведе до санітарної катастрофи" - розповіла вона.

Найгірша ситуація з вивозом сміття з територій шкіл та дитсадків склалась в Франківському, Шевченківському та Залізничному района міста. Це не враховуючи той факт, що сміття скоро перекриє одну з вулиць на Левандівці. 


Нагадаємо також, що проекту рекультивації дамби у Грибовичах досі не існує. Про це під час засідання обласної комісії ТЕБ і НС сьогодні повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Якщо ви намалювали якийсь малюнки на папірці, то це не означає, що це експертиза. Я не сприймаю такі факти», - наголосив Олег Синютка, звертаючись до Сергія Бабака - Було сім доручень обласної ТЕБ і НС і жодне з них не виконане".

Голова Львівської ОДА доручив підготувати листа до голови державної комісії ТЕБ і НС Володимира Гройсмана щодо невиконання Львівською міською радою рішень обласної комісії ТЕБ і НС. 

"Нехай прем'єр уже вирішує, чи потрібно звертатись у правоохоронні органи. Це абсолютний рекорд: сім із семи пунктів не виконано", - сказав Синютка.

comments powered by HyperComments