Львівська облрада прийняла програму розвитку освіти

Олег Довганик  |  Вівторок, 21 березня 2017, 12:59
Загальний обсяг фінансування у 2017 році становить 77961,7 тис. грн. 
Львівська облрада прийняла програму розвитку освіти

Львівська обласна рада затвердила на своєму засіданні у вівторок, 21 березня, Програму розвитку освіти Львівщини на 2017 – 2020 роки. Загальний обсяг фінансування у 2017 році становить 77961,7 тис. грн. 

Програма передбачає заходи на покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів ОТГ і закладів з поглибленим вивченням природничих і математичних предметів, облаштування кабінетів предмета «Захист Вітчизни», покращення спортивної інфраструктури навчальних закладів, забезпечення належних санітарно-побутових умов у ЗНЗ. 

Як розповіла директор департаменту освіти і науки ЛОДА Любомира Мандзій, цьогоріч планують придбати 15 шкільних автобусів, для цього з обласного бюджету виділять 15,5 млн грн. на умовах співфінансування з місцевих бюджетів. Також 3 спеціальних автобуси з відповідним обладнанням для навчально-реабілітаційних центрів, в яких навчаються діти з порушенням опорно-рухового апарату. В межах програми мають закупити  тифло- та сурдо- обладнання для спецшкіл-інтернатів, де навчаються діти з порушеннями зору та слуху.

Також депутати наголосили на актуальній проблемі – облаштування туалетів у школах області. Відтак на встановлення 50 вбиралень  на умовах 50% співфінансування з місцевих бюджетів скерують 2 млн грн.

Окрім того, в заходах програми передбачено підключення до мережі Інтернет ЗНЗ області та придбання навчального обладнання  і комп’ютерної техніки для ВНЗ комунальної форми власності та інше. На ці потреби скерують -  2,5 млн. грн.

Заклали фінансовий ресурс в розмірі 500 тис. грн. і на підтримку та відзначення кращих педагогічних працівників Львівщини.

comments powered by HyperComments