Львівщина стане частиною багаторівневої туристичної мережі України

Вівторок, 21 березня 2017, 10:52
Туризм є одним зі стратегічних напрямків розвитку держави.
Львівщина стане частиною багаторівневої туристичної мережі України

Днями у Львівській ОДА відбулось V засідання Ради туристичних міст та регіонів при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

За словами керівника профільного департаменту Львівської облдержадміністрації Наталі Табаки, Львівщина має значний досвід у створенні понад двох тисяч кілометрів туристичних шляхів різних категорій. 

У ході засідання домовились створити групу осіб, які би займались розробкою національної мережі туристичних шляхів, яка би об’єднала туристичний просвіт країни та популяризувала його за кордоном. Зокрема, це дозволить вирішити проблему із безконтрольним використання іноземних інформаційних туристичних знаків: на маркування маршрутів активного туризму  виділять понад мільйон гривень із цьогорічної бюджетної програми.

Окрім цього, було обговорено питання розвитку карпатського туризму, а також залучення грантів на реалізацію стратегічних завдань із розвитку туризму. 

Під кінець теоретичної частини зустрічі, учасники поїхали оглянути туристичні ресурси Сколівщини: с. Волосянка, Державний історико-культурний заповідник «Тустань», курорт Східниця.

Розвиток туризму є однією з умов здійснення Угоди про асоціацію з ЄС, відповідно до якої було розроблено Стратегію розвитку туризму та курортів України до 2026 року.

comments powered by HyperComments