Аграрії Львівщини переймали сучасний досвід поляків у вирощуванні ягід та овочів

Вівторок, 21 березня 2017, 10:24
Делегація відвідала кілька унікальних господарств.
Аграрії Львівщини переймали сучасний досвід поляків у вирощуванні ягід та овочів

Днями, делегація із аграріїв Львівщини та представниками Львівської облдержадміністрації повернулися із Польщі, де ознайомились із технологіями вирощування ягід і овочів, якими користуються поляки. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Відтак, під керівництвом департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, аграрії відвідали село Sobieszczany, яке спеціалізується на вирощуванні малини, подивились на методику догляду та зрошування кущів. Ягоди постачають у приймальний пункт з холодильником, що закуповує ягоду.

Мешканці Львівщини також відвідали унікальне господарство «Plantacja Matcze - Szkớli Zamojskie» (містечко Matcze), де вирощують популярну в Європі ягоду лохини, яку потім постачають на полиці супермаркетів. Делегація оглянула технології та техніку виробництва: холодильне обладнання, ліні сортування і пакування.

Ще одним колективним господарством Польщі, яке поділилося з делегацією Львівщини досвідом, стало «RSP Hopkie», яке спеціалізується на зернових, технічних культурах та овочах. Під брендом скооперувалось 30 агровиробників, які володіють і працюють на площі 1000 гектарів.

comments powered by HyperComments