На баланс міста хочуть повернути приміщення колишнього садочка у Сихівському районі

Четвер, 16 березня 2017, 14:06
Йдеться про колишній садочок №107 на вул. Панаса Мирного, 13.
На баланс міста хочуть повернути приміщення колишнього садочка у Сихівському районі

1992 року МНВК Сихівського району передали приміщення колишнього садочка №107, яке кілька разів перепродавали. Зараз через суд намагаються повернути будівлю у міську власність та відновити там дошкільний заклад. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

За словами в.о. керівника міського управління освіти Зоряни Довганик, згідно із законодавством України, використання майна такого типу не за призначенням, не в освітніх цілях — недопустимо. Окрім цього, у Сихівському районі існує проблема з недостатньою кількістю місць у дитсадках.

“Велика кількість дітей залишається на електронній черзі і, на жаль, ми їх не можемо забезпечити місцями у садочках. Неприпустимо, щоб це приміщення було використане іншими особами, і щоб мешканці мікрорайону не мали змоги використовувати його для своїх дітей”, - зазначила Зоряна Довганик.

Слід зазначити, що Міжшкільний навчально-виробничий комбінат трудового навчання та професійної орієнтації учнів Сихівського району м. Львова, у штаті якого зараз є п’ятеро працівників, було передано МНВК Галицького району 1992 року, на підставі ліквідації ДНЗ №107.

Пізніше приміщення було відчужено та перепродавалось кілька разів. Нинішній власник - ТзОВ «Росанбуд».

Судова тяганина навколо нерухомості триває із 2007 року.

comments powered by HyperComments