Депутати Львівської облради нарешті оприлюднили довгоочікуване звернення

Четвер, 16 березня 2017, 12:42
Закликають громадськість контролювати виконання рішення РНБО та виставляють ряд вимог.
Депутати Львівської облради нарешті оприлюднили довгоочікуване звернення

16 березня, у ході довготривалої позачергової сесії Львівської обласної ради, на порядок денний якої виносили лише одне питання, нарешті визначились із текстом звернення депутатів Львівщини до Президента України, прем'єр-міністра України, Верховної Ради України щодо ситуації, яка склалася навколо блокування тимчасово окупованих територій. 

У тексті звернення, депутати засуджують “застосування сили щодо учасників акції блокади торгівлі з окупантами",  називають його “неадекватним, недалекоглядним та цинічним". Втім, “шанс на цивілізоване обмеження торгівлі з окупантами”, який пропонує РНБО, знайшов підтримку у голів фракцій Львівської облради.

У цьому контексті, вони пропонують громадськості контролювати виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України, а також “ не ставити питання про відновлення торгівлі в залежність від того, чи буде повернуто підприємства олігархічним і клановим групам”.

Також депутати висунули у зверненні низку вимог: проведення розслідування, встановлення і покарання осіб, які дали та виконали наказ розігнати блокаду силовим методом, звільнити усіх українських полонених, розробити законодавчі заходи щодо  припинення економічних відносини з тимчасово окупованими територіями, а також встановлення заборон на торгівлю товарами російського виробництва, аж до повного розриву торгово-економічних відносин з Російською Федерацією.

Окрім цього вимагають не ухвалювати та скасувати вже прийняті необґрунтовані обмеження в'їзду волонтерів в зону АТО.

Вітім, зникла вимога щодо ухвалення закону про визнання територій, підконтрольних так званим "днр" та "лнр" окупованими Російською Федерацією з усіма міжнародними правовими наслідками.

Слід зазначити, що після прийняття відповідного рішення відбулось його обговорення, у ході якого виступив провідник ГО «Спілка учасників бойових дій «Асоціація комбатантів» Тимур Баротов, зі слів якого стало зрозумілим, що АТОвці підтримують рішення РНБО. Водночас, учасник бойових дій закликав політичні партії “не робити рейтинг на крові”.

comments powered by HyperComments