Делегація з Львівщини долучилась до вшанування 78-ої річниці проголошення Карпатської України

Четвер, 16 березня 2017, 10:32
Заходи відбулись біля м. Хуст на Закарпатті.
Делегація з Львівщини долучилась до вшанування 78-ої річниці проголошення Карпатської України

15 березня, на території меморіального комплексу "Красне поле" у Закарпатській області (м Хуст) відбувся мітинг з нагоди 78-ої річниці проголошення незалежності Карпатської України. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

До урочистостей долучились делегати із Львівщини, серед яких — посадовці Львівської ОДА та громадськості.  Спільно із громадою Закарпаття, львів’яни здійснили покладання квітів до Пам’ятного Хреста та стали учасниками екуменічної панахиди за загиблими Карпатськими січовиками.

Слід зазначити, що “Красне поле” - нинішній меморіальний парк на Закарпатті, між містами Хуст і Виноградів, колись було місцем озброєного захисту Карпатської України.

Територіально, ця історична область співпадала із сучасним Закарпаттям, яке на початку ХХ століття було частиною Чехословаччини.

Проголошення незалежності Карпатської України у 1939 році було важливим моментом для сучасної України, адже тоді вдалось затвердили парламент (сейм) і Конституцію та на законодавчому рівні підтвердити прагнення до незалежності і соборності з рештою українських земель.

comments powered by HyperComments