У Львівській галереї мистецтв готують незвичну виставку

Середа, 15 березня 2017, 16:48
Експонуватимуть твори із інтер’єру Пігорецького замку.
У Львівській галереї мистецтв готують незвичну виставку

21 березня у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького презентують незвичну виставку, до якої увійде частина мистецьких творів, які колись прикрашали зали Підгорецького замку. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу Галереї мистецтв.

Усього виставка “Скарби Підгорецького замку” містить 200 експонатів, які представлять вперше після 1939 року.

Слід зазначити, що Підгорецький замок є визначною пам’яткою архітектури 17 століття. Колекція мистецьких творів, зібраних у ньому, вважалась найбільшою і найбагатшою на теренах Західної України.

Більшість спадщини збереглась і є власністю музеїв України (ЛНГМ ім. Б.Г.Возницького, Львівський історичний музей, Львівський музеї історії релігії) та Польщі (Окружний музей у Тарнові, Національний музей у Кракові, Історичний музей міста Кракова, Національний музей у Варшаві, приватні збірки).

Виставку організовують із метою популяризації культурної спадщини та привернення уваги до Замку, який потребує невідкладної реставрації. До слова, після відновлення замку в Підгірцях, картини планують повернути на попереднє місце — стіни споруди.

comments powered by HyperComments