У Львові обговорять запровадження європейських стандартів у діяльності органів місцевого самоврядування

Середа, 15 березня 2017, 12:51
Захід ініціює шведсько-український проект «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні».
У Львові обговорять запровадження європейських стандартів у діяльності органів місцевого самоврядування

16 та 17 березня у Львові, у готелі “Rius” (вул. В. Гнатюка, 12А) пройде семінар на тему “Запровадження європейських стандартів адміністративної процедури в діяльності органів місцевого самоврядування України”. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Українські та іноземні учасники обміняються досвідом про встановлення власних вимог щодо якості адміністративних послуг, відкриту та інклюзивну процедуру прийняття рішень тощо.

За словами спеціаліста проекту Ольги Лучки, у містах-партнерах працюють над дослідженням та створенням плану дій із підвищення рівня верховенства права, у тому числі йдеться і про інформаційні та навчальні кампанії.

До участі в семінарі запрошено представників львівського правосуддя, ЛНУ ім. Івана Франка, Міністерства регіонального розвитку, Міністерства економічного розвитку України, посадовців із Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Свої напрацювання у вказаній сфері представить офіс Академії Фольке Бернадотта у Стокгольмі та Директор проектів з інклюзивних спільнот Інституту Рауля Валленберга з Прав Людини та Гуманітарного Права (Швеція) Габріелла Фредрікссон.

За результатами семінару сподіваються сформувати рекомендації із реформування сфери надання адмінпослуг та проведення адмінпроцедур на різних рівнях.

comments powered by HyperComments