У Садового нарешті оприлюднили текст звернення до Порошенка

Олег Довганик  |  Вівторок, 14 березня 2017, 19:31
На сесії ЛМР прийнято звернення до керівництва держави щодо силового розгону учасників блокади торгівлі між Україною та окупованими територіями
У Садового нарешті оприлюднили текст звернення до Порошенка

На позачерговому засіданні сесії Львівської міської ради сьогодні прийнято звернення до Президента України, Прем'єр-міністра України та Голови Верховної Ради України про ситуацію в країні, у зв’язку із силовим розгоном учасників блокади торгівлі між Україною та тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей в Кривому Торці. Звернення, яке зачитала депутат від «Самопомочі» Олена Пасевич, підтримали усі фракції Львівської міської ради з редакційними правками.

Подаємо текст звернення, яке було прийнято на сесії міської ради Львова з редакційними правками:

Президенту України

п. П. Порошенку

Прем'єр-міністру України

п. В. Гройсману

Голові Верховної Ради України

п. А. Парубію

Ми, депутати Львівської міської ради, із обуренням сприйняли новину про силовий розгін Торецького редуту блокади торгівлі з окупованими територіями. Більше того, це діяння йшло у парі з незаконним затриманням та ще й побиттям сорока шести людей.

Силові методи не виправдовує ні «турбота» про безробітних мешканців окупованого Донбасу, ні начебто необхідність знаття блокади для запровадження точкових санкцій проти Росії з боку ЄС. Українська влада мала б активніше просувати на міжнародній арені вимогу санкцій через загострення ситуації в Авдіївці, а не спрямовувати свої зусилля на боротьбу з активістами.

Тому ми, депутати міської ради Львова, вимагаємо:

  1. невідкладно назвати тих, хто віддав злочинний наказ та публічно покарати винних;
  2. негайно припинити застосування сили щодо учасників акції блокади торгівлі з окупантами;
  3. ухвалити Закон «Про тимчасово окуповані території» - про визнання територій підконтрольних «ЛНР» та «ДНР» окупованими Російською Федерацією з усіма міжнародно-правовими наслідками;
  4. прийняти Постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки всіх аспектів поставки товарів, робіт і послуг на тимчасово окуповані території;
  5. заборонити торгівлю товарами російського виробництва в Україні та товарами з окупованими територіями;
  6. взяти під контроль держави України стратегічні об’єкти, які перебувають в руках російського капіталу, націоналізувати стратегічні підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни та регіонів і контролюються російським капіталом.

Прийнято на пленарному засіданні 6-ої сесії Львівської міської ради 7-го скликання 14.03.2017 року

Нагадаємо, депутати Львівської міської ради сьогодні, 14 березня, о 17:00 зібрались на позачергове пленарне засідання, у порядок денний якого мер Львова вніс тільки одне питання – про ситуацію у країні у зв’язку із розгоном мирної блокади із окупованими територіями України.

Після виступів представників добровольчих батальйонів та представників від майже усіх фракцій мер Львова поставив на голосування проект рішення із цього питання, хоча остаточного документу так журналістам і не роздали. За проголосували 54 депутати.

Як пояснив згодом Садовий на брифінгу, депутати прийняли звернення лише за основу. За його словами, текст рішення ще буде напрацьовуватись редакційною комісією до кінця дня.

Проте Садовий запевнив, що це сьогодні підпише остаточний варіант рішення і прес-служба Львівської міської ради розішле його текст усім журналістам.

За словами Садового, у проголосований проект «за основу» будуть внесені ще редакційні правки.

Додамо, у залі «гуляло» кілька варіантів проекту рішення, а після виступів керівників та представників фракцій Садовий одразу поставив документ на голосування. Останнім виступала фракція «Самопоміч», тож за основу прийняли саме їх варіант рішення.

Нагадаємо, громадські активісти учора ввечері провели зустріч із головою Львівської ОДА Олегом Синюткою.

Громадські активісти звернулися з вимогою звільнення затриманих осіб до 10:00 14 березня 2017 року, оприлюднення списків затриманих та постраждалих, за необхідності – допуск незалежних медиків та юристів для надання допомоги постраждалим.

Керівники громадських організацій заявили про створення штабу підтримки затриманих та необхідності використання для цього приміщення ОДА.

Окремо було висунуто вимогу щодо притягнення до відповідальності осіб, які вчинили неправомірні дії та порушення проти них кримінальних справ.

Голова ОДА та керівники правоохоронних структур взяли на себе зобов’язання проінформувати про проведену зустріч керівництво держави та керівників правоохоронних органів.

comments powered by HyperComments