У Львові судитимуть бухгалтера за розкрадання бюджетних коштів

Понеділок, 13 березня 2017, 17:32
Посадовець організував схему відмивання грошей у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині.
У Львові судитимуть бухгалтера за розкрадання бюджетних коштів

Днями львівські правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо щодо головного бухгалтера навчально–реабілітаційного центру, який організував схему привласнення бюджетних коштів. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ГУ НП у Львівській області.

Як вдалося встановити, упродовж квітня — жовтня минулого року, бухгалтер здійснював щомісячний перерахунок фінансів на особисту картку в банку, які призначались для оплати роботи працівників центру.

Привласнені через махінації кошти, зловмисник використав на власні потреби, у тому числі — на погашення кредиту, отриманого ним раніше.

За результатами ревізії, правоохоронці виявили, що сума привласнених бюджетних коштів склала 612 тисяч гривень.

Посадовцю було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.3,4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим у великих розмірах) та ч.1 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом) КК України.

Зловмиснику загрожує покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

comments powered by HyperComments