На Львівщині встановили меморіальні знаки загиблим бійцю АТО та воїну Афганістану

Понеділок, 13 березня 2017, 14:28
Таким чином вшанували пам’ять Володимира Андрешківа та Богдана Пастуха.
На Львівщині встановили меморіальні знаки загиблим бійцю АТО та воїну Афганістану

Днями у селі Бортники на Жидачівщині відкрили меморіальні знаки у пам’ять про бійця АТО Володимира Андрешківа (загинув 18 грудня 2016 року в бою на Сході країни) та Богдана Пастуха (загинув 26 січня 1989 року в Республіці Афганістан). Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Меморіальні знаки розмістили на фасаді місцевої школи, де навчались військові.

Слід зазначити, що указом Президента України Володимира Андрешківа посмертно нагородили  орденом "За мужність" ІІІ ступеня, який видається особам, що проявили особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагороду вручив сім’ї полеглого на Сході бійця голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка під час урочистостей.

"Війна на Сході України засвідчила, що українці є нацією воїнів, які вміють захищати рідну землю й ми повинні довершити справу Володира Андрешківа, який загинув визволяючи українську землю від російських окупантів. Сини можуть пишатися своїми батьками й ми всі разом мусимо сьогодні постояти за себе, за землю, за нашу віру й довершити подвиг полеглих українських Героїв", – зазначив у своєму виступі Олег Синютка.

comments powered by HyperComments