У Львівській ОДА назвали осквернення польських меморіалів провокаціями

Понеділок, 13 березня 2017, 09:38
Керівництво області впевнене, що за цим стоїть третя сторона.
У Львівській ОДА назвали осквернення польських меморіалів провокаціями

13 березня керівництво Львівської ОДА відреагувало на випадки вандалізму на меморіалах загиблим полякам у Підкамені, Гуті Пеняцькій та Львові, визнавши їх спланованими провокаціями. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Як йдеться у заяві, у псуванні дружніх відносин між українцями та поляками зацікавлена третя сторона, яка свідомо оскверняє пам’ятники загиблим.

“Оскільки жоден свідомий українець, так як і поляк, не вчинятиме жодних дій, які б вели до непорозумінь між нашими народами, в першу чергу через нищення історичних пам’яток, тому ми переконані, що за такими діями стоїть третя сторона, яка вже тривалий час намагається розпалити національну ворожнечу шляхом провокацій та актів вандалізму”, - зазначають у Львівській ОДА.

Також у облдержадміністрації висловили сподівання, що правоохоронцям вдасться викрити вандалів та суворо їх покарати за те, що поглумились над пам’яттю загиблих.

Нагадаємо, 12 березня у Підкамені, що на Львівщині, вандали сплюндрували пам'ятники загиблим полякам. Аналогічні дії трапились у переддень біля меморіалу у Львові.

Раніше "Справжня Варта" повідомляла про такі випадки вандалізму у с. Гута Пеняцька на Львівщині.

comments powered by HyperComments