Як «Свобода» і «Самопоміч» «борються» із корупцією

Олег Довганик  |  Четвер, 9 березня 2017, 17:18
Депутати двох фракцій не підтримали внесення у порядок денний заяви щодо ведення систематичної боротьби із корупцією
Як «Свобода» і «Самопоміч» «борються» із корупцією

Депутати Львівської обласної ради під час сесії не підтримали внесення у порядок денний заяви щодо посилення боротьби із корупцією в Україні. За включення у порядок денний такої заяви не проголосували зокрема депутати від партій «Свобода» та «Самопоміч».

Як йшлось у проекті заяви, в Україні ведеться систематична та безкомпромісна боротьба з корупційними діяннями на всіх щаблях ієрархії.

«Для новостворених антикорупційних органів немає недоторканих і, не дивлючись на партійні чи інші уподобання, кожен, хто намагатиметься незаконно збагатитись за рахунок Українського народу, постане перед судом», - зазначалось у документі.

У проекті заяви, який пропонувався на розгляд депутатів Львівської облради, також пропонувалось виступити за невідкладне внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України, у частині збільшення 72-годинного терміну для обрання запобіжного заходу.

«Вважаємо, що така норма процесуального законодавства не лише дає змогу обвинуваченим у особливо важких злочинах уникати відповідальності, але й ставить під сумнів перед усім суспільством результати діяльності антикорупційних органів в Україні», - йшлось у документі.

Крім того, проект заяви передбачав, що депутати Львівської облради виступають за посилання безкопромісної боротьби з корупцією в Україні.

Крім того, передбачалось, що Львівська облрада виступить «за» завершення судової реформи, яка в Україні триває вже понад два роки. «Нереформованість судової гілки влади не лише гальмує боротьбу із корупцією, але й не дає повноцінно розвиватись нашій Державі», - зазначалось у проекті заяви.

Проте, «завдяки» позиції окремих депутатів від двох партій, таке звернення не було включено навіть у порядок денний.

Нагадаємо, 2 березня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали голову ДФС та повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 ККУ («Зловживання владою та службовим становищем».

comments powered by HyperComments